A Trükkös Békák® Egyéni Foglalkozást egész tanév során ajánlom, hiszen ahhoz, hogy a gyermekekben látványos fejlődés vagy változás történjen egy-egy témát érintően alapvető fontosságú a megfelelő, rendszeres gyakorlat, a módszer alapjait képező feladatok legalább heti rendszerességgel történő elvégzése.

Mindenképpen az Egyéni foglalkozást javaslom mindazoknak a gyermekeknek, akik valamilyen személyre szabott megoldandójuk van. Ezen esetekkel kapcsolatos bővebb információ az oldal Kezdőlapján a “Kinek ajánljuk” menüpont alatt található.

Természetesen azon gyermekek számára is tartalmas a foglalkozás, akiknek nincs különösebb megoldandójuk, számukra a trükkök elsajátítása további könnyedséget jelenthet a tanulás során, valamint további kreativitást, önálló, hatékony gondolkodást, probléma megoldóképességet fejlesztő gyakorlatokat sajátítanak el játékos úton. 

Akik még nem találkoztak a módszerrel, a Trükkös Békák® módszer lényege, hogy mind a mozgásfejlesztés, mind a különböző stresszoldó, finommotorikát fejlesztő, és egyéb lazító gyakorlatok révén hozzájáruljunk a gyermekek testi, lelki,-szellemi fejlődéséhez, önbizalmuk, magabiztosságuk növeléséhez, belső békéjük, egyensúlyuk és biztonságérzetük megéléséhez. A különböző agyi területek stimulálása történik motoros gyakorlatokkal, mely által fejlődnek egyéb idegrendszeri területek is. Integrálja az agyféltekék működését, hatással van a koncentrációra, a figyelemre, önszabályozásra, továbbá egyidejű több csatornás figyelmet fejleszt. Progresszív relaxációt használva a testtudatot erősíti. A stressz kezelésére regressziós vizualizációs technikát alkalmaz.
A módszer által fejlődik ritmus,-és egyensúlyérzékük, valamint rugalmasságuk is, ami megkönnyíti a mindennapok ritmusával való harmonikus együtt rezgésüket is.

A foglalkozások az alábbiakat tartalmazzák:

 Mandalafestés, rajzolás – negatív érzések pozitívra transzformálása
 Stressz,- és feszültségoldó gyakorlatok, konfliktuskezelés,
 Bal,-és jobb agyféltekék működését harmonizáló, összehangoló gyakorlatok, finommotorikát fejlesztő gyakorlatok, mozgásfejlesztés,
 Önismeretet fejlesztő játékok, önbizalmat, magabiztosságot, biztonságérzést erősítő gyakorlatok,
 Meditációk, spirituális mesék, relaxációs gyakorlatok (progresszív relaxáció vagy mesébe épülő regressziós vizualizáció)
Időtartam: 70 perc
Rendszeresség: folyamatos gyakorlást igényel, hetente 1 alkalom
Befektetés gyermeked fejlődésébe: 3.500,- Ft/alkalom🐸💫💛